25. jul. 2023 - 21:58

Livet som Crew til Grøn koncert – ‘Man kan være 100% sig selv’




Sommeren er kommet og endnu engang er Grøn Koncert at finde i det danske land🟢 Grøn Koncert fylder 40 år i 2023 og kan derfor holde jubilæum på årets tur rundt i sommerlandet.

Men når man siger Grøn Koncert, så bliver man i den grad også nødt til at nævne alle de frivillige! For uden de frivillige, så var der slet ikke Grøn Koncert hvert evig eneste år.

På dette års karavane mødte vi Ditte Kubel Jensen, som er med for andet år i træk på Grøn🟢

Ligesom mange andre mennesker, så har hun været på Grøn før med både familie og venner. Men dengang hun var mindre, så kiggede Dittes mor på de frivillige og sagde “Det der er dig en dag, Ditte”. 

Ditte kører nu på sit andet år og beskriver blandt andet et fantastisk sammenhold blandt alle der hjælper til.

Artiklen forsætter under billedet..

“Man kan være 100% sig selv blandt de her mennesker, man har ingen grund til, at skamme sig over sit udseende eller sin måde og være på. Der er plads til forskelle og vi har det rigtig sjovt!” sagde Ditte Kubel Jensen, da vi mødte hende på Grøn Koncert i Kolding.

“Når vi er færdige med at pille det hele ned og køre til næste by, så sætter vi os ind i bussen, får nogle øl, synger og skråler med på slagsange, som det er blevet gjort gennem mange år. Blandt andet når vi kører ind i en rundkørsel, så synger vi allesammen ‘Hele vejen rundt’ og derefter ‘Og det var en, og det var to, og det var tre’. Så der er bare en masse traditioner, som bare gør det hele mere hyggeligt”.

Dittes primære opgave ved dette års Grøn er, at være en del gruppen El-kræw. Her sørger ca. 20-25 mennesker for, at der er strøm til f.eks scenerne, barerne og de forskellige stande, som man nu kan møde på festpladsen. Når hun så er færdig med det, så står hun i bar under koncerterne og der er selvfølgelig plads flere pauser og en fadøl i ny og næ!

Nu er den første uge så overstået, hvor Grøn-karavanen har været forbi Tårnby, Kolding, Århus og Aalborg, så nu skal de frivillige hvile sig og det gør man i Hjallerup Idrætscenter indtil Torsdag, hvor de igen ruller ud og sætter scene, barer, boder osv. op.

“Når vi så har fri i de dage i Hjallerup, så er der masser af hygge for alle der er med deroppe. Vi drikker, hygger, spiller, svømmer og har bare et godt fællesskab.” lyder det fra Ditte.

Artiklen forsætter under billedet..

Men hvorfor skal man vælge at blive frivillig på Grøn Koncert?

“Det skal man gøre hvis man har lyst til en sommer med masser af fællesskab og kærlighed. Gratis øl og god mad. Og en oplevelse for livet.” nåede Ditte at sige som det sidste til os, inden både fadøl,  Bluetail cocktails og shotsrør igen skulles langes over disken i Kolding.

Grøn Koncert ruller afsted igen fra Torsdag, hvor man er i Esbjerg, derefter går turen videre til Odense, Næstved og til sidst Valby. 

Du kan følge med i livet som Crew på Grøn Koncert lige her: https://instagram.com/kraewnyt?igshid=MzRlODBiNWFlZA==