18. nov. 2022 - 19:24

Hjørring: Presse-fotos.dk med til bogreception med Katrine Engberg

Presse-fotos.dk


Forfatteren Katrine Engberg gæstede fredag eftermiddag Metropol i Hjørring sammen med Bog & Idé.

Katrine Engberg er ude med en ny bog som har fået stor ros.

Bogen ‘Det brændende blad’ er første del i Katrine Engbergs nye krimiserie om efterforskeren Liv Jensen.

Liv, der har sagt farvel til sit job i Aalborg, er vendt tilbage til København. Hun flytter ind hos den pensionerede rammemager Jan Leon og hans datter Hannah, som begge kæmper med en dyb sorg. Liv må indtil videre kigge langt efter et job i Drabsafdelingen og begynder at arbejde som privatdetektiv.

Hendes mentor fra Københavns Bohm hyrer hende ind til en mystisk sag, der aldrig er blevet opklaret. En kulturjournalist blev kvalt for tre år siden, og man har aldrig fundet morderen. Med livet som indsats søger hun tilbage til den jyske vestkyst for at opklare sagen, der trækker tråde til et af de mest dystre kapitler i danmarkshistorien.

Katrine Engberg fortæller til fotografen.

“Jeg er så glad for at komme ud til folk med mine bøger og møde dem, som giver sig tid til at læse dem. ´Det brændende blad´ er jeg utrolig stolt af. “.

Engberg har fået inspiration til bogen fra sin familie.

“I bogen har jeg brugt min farmor og farfars historie, som jeg har puttet ind i bogen. Jeg har et stempel med, som har været min farmors. Stemplet er formet som en gedde, og det ligger helt tilbage til min farmors tid. Min farmor hed nemlig til efternavn ‘Gelvan’, som betyder Gedde på Jiddisch, derfor er stemplet formet som en Gedde.”

Hver gang Katrine Engberg har sat sin hilsen i sin nye bog, bliver det altid afsluttet med et stempel på den gode og gammeldaws måde nemlig med blæk.

Flere og flere fans af den kendte forfatter havde taget turen forbi Metropol i Hjørring for at få signeret deres bog. Men det skal så også lige siges at, til Katrines store overraskelse, kom der et par veninder med kage til hende. Nemlig en brunsviger med flødeskum på. “Der SKAL være flødeskum på “ lød det fra Katrine Engberg.