04. jan. 2023 - 12:31

Kendiskokken Umut: “Derfor lukker jeg mine restauranter”

Foto: Fra Umut Sakaryas facebook-profil


Kendis kokken Umut Sakarya har valgt at lukke sine to restauranter. 

Guldkroen som ligger på  Fredensgade 11A, 2200 København, samt Guldgrillen som ligger på Nansensgade 35, 1366 København.

Det bekræfter Umut selv på hans egen Facebook profil:

“Jeg har tænkt meget over, hvordan denne besked bedst skulle fortælles, men måske burde jeg bare starte med at rive plasteret af: Jeg har valgt at lukke Guldkroen og Guldgrillen fra dags dato. Det er en beslutning, jeg har taget for et godt stykke tid siden, men det er først nu, jeg kan sige det til jer.

Noget af det, jeg er allermest stolt af, er, at jeg altid har været mig selv, og at alt det, jeg har skabt har været en direkte afspejling heraf. Jeg tror, at mine restauranter er blevet til succeser, netop fordi jeg har lagt hele min krop og sjæl i dem – jeg har været mine restauranter og mine restauranter har været mig. Derfor er det også naturligt at de koncepter og projekter, jeg skaber, ændrer sig i takt med, at jeg ændrer mig. Og af den grund føles det som det helt rigtige valg, at jeg nu efter næsten 7 år lukker det kapitel, der hedder Guldkroen og Guldgrillen.

For der er sket utrolig meget, siden jeg i en helt ung alder gik selvstændig, og til det liv jeg lever i dag som 32-årig. Især de sidste par år har været fuldstændigt skelsættende for mig: Jeg har kigget en turbulent fortid i øjnene. Jeg har set indad, spottet mine fejltrin og rettet op. Jeg har tilgivet andre og nok vigtigst af alt tilgivet mig selv. Jeg har kæmpet og taget ansvar for mit liv og mit eget helbred, både fysisk og mentalt. Jeg har vendt hele mit liv om – og jeg er lykkelig.

I hele den proces kom jeg til et punkt, hvor jeg begyndte at mærke en større og større distance mellem mig selv og mine restaurantkoncepter. Når jeg tog på arbejde, var det som om, jeg skulle spille en særlig rolle. En tidligere version af Umut, som gæsterne forventede at møde. Og det føltes pludselig ikke autentisk længere. Derfor vidste jeg, at det var tid til at komme videre.

At jeg nu lukker to succesfulde restauranter kan for nogle måske virke uforståeligt, men for mig føles det helt rigtigt. Og det gør, at jeg nu kan sætte mig selv fri og få tid og plads til at være den, jeg er – og til alt det jeg kan og vil. Plads til ikke kun det klassiske, danske køkken, der bor i mit kokkehjerte, men også alle de andre fantastiske køkkener, som verden byder på. Plads til nye projekter. Plads til endnu mere formidling af kogekunsten, endnu mere læring og endnu flere grin.

Jeg glæder mig helt enormt til at dele alle fremtidens projekter med jer: Meget mere tv og YouTube, flere kogebøger, private dining arrangementer og pop-up restauranter i alverdens forskellige genrer. Kreativt konsulentarbejde, konceptudvikling, foredrag og videreformidling af alt, jeg har lært – både på godt og ondt – i løbet af min tid som restauratør. Og så har jeg et markedsførings-bureau i støbeskeen, hvor jeg vil hjælpe og lære erhvervsdrivende inden for restaurations- og fødevarebranchen at producere kvalitetsindhold på sociale medier. Alt dette kommer jeg til at fortælle jer meget mere om.

Tusind tak til alle, der nogensinde har støttet mig og de projekter, jeg har sat i søen. Tak til alle gæster, der har besøgt Guldkroen og Guldgrillen gennem årene – tak for fest, fællessang og højt humør. Jeg sidder tilbage med en stærk følelse af stolthed, glæde og autenticitet. De tre følelser vil fortsat være min rettesnor i alt, jeg gør og skaber fremover.



De allerbedste hilsner,

Umut.”

ONP.DK OPDATERER DIG MED DAGLIGE NYHEDER PÅ INSTRGRAM – FØLG OS HER