14. okt. 2023 - 10:38

Batmans butler Michael Caine indstiller karrieren
Den engelske skuespiller med den underspillede charme og den fede cockneyaccent Michael Caine har næsten været umulig at undgå, hvis man bare har været en smule i biografen de seneste 60 år.

Men nu indstiller den 90-årige prisvindende skuespiller Michael Caine karrieren.

Det siger han i et interview med BBC.

– Jeg bliver ved med at sige, jeg går på pension. Nu gør jeg det, siger han og tilføjer, at han nu har spillet hovedrollen i en film, der har fået fantastiske anmeldelser.

– Hvordan skulle jeg kunne toppe det?

Michael Caines sidste rolle er som Bernie Jordan i den anmelderroste film “The Great Escaper” fra i år.

I interviewet med det britiske medie siger Michael Caine, at de eneste roller, han nu fremadrettet kan få, er som 90-årige mænd – eller måske 85-årige.

– Men de bliver ikke hovedroller. Du har ikke hovedroller, der er mænd på 90 år. Der vil det være unge, smukke drenge og piger. Så jeg tænkte, jeg lige så godt kunne gå nu, siger han.

Den 90-årige skuespiller har medvirket i langt over 100 film i sin karriere.

Med sin rolle i filmen “Zulu” fra 1964 fik han international opmærksomhed, og med flere filmroller de efterfølgende år nærmede han sig for alvor stjernestatus, selv om der var et par svipsere iblandt.

Seks gange har han været nomineret til en Oscar, og to af gangene har det udmøntet sig i statuetter.

Det skete i 1987, da han fik en Oscar for Bedste Mandlige Birolle som Elliot i Woody Allen-filmen “Hannah og hendes søstre” og igen i samme kategori 13 år senere i rollen som lægen og børnehjemslederen Wilbur Larch i “Æblemostreglementet”.

Men mange kender ham nok bedst som Batmans butler, Alfred, i instruktøren Christopher Nolans uhyre populære trilogi om superhelten, der spilles af Christian Bale.

Som den kække og vise Alfred giver Caine i alle tre film sublimt modspil til den dystre superhelt.