05. apr. 2024 - 16:14

Voldsom oplevelse: Elever udsat for knivoverfald i frikvarteret
Politiet oplyser, at fire til fem unge mænd med kniv er trængt ind på en folkeskole i frikvarteret og overfaldet elever i skolens aula

Gårdvagter forsøgte fredag formiddag at få op til fem unge gerningsmænd bevæbnet med kniv ud af skolens område, men til ingen nytte.

Gerningsmændenes indtrængen endte nemlig i et voldeligt overfald, hvor to elever blev skubbet, slået og sparket, mens to andre elever blev truet.

Under overfaldet blev kniven ikke anvendt, men den blev brugt af gerningsmændene til at fremføre trusler.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Hændelsen har fundet sted ved Katrinebjergskolen i Aarhus.

Overfaldet skete på Katrinebjergskolen i det nordlige Aarhus, hvor politiet denne formiddag kort efter var på stedet.

Her var gerningsmændene stukket af, men Østjyllands Politi har en klar formodning om, hvem de er.

”Det tyder på, at gerningsmændene har en uoverensstemmelse med en elev, som de ville i kontakt med, og det ender med trusler og vold. Der er umiddelbart tale om meget unge gerningsmænd, og formentligt er der altså tale om en personlig konflikt. Det er dog for tidligt at sige noget mere om motivet, og hvad der præcist er sket. Vi har efterforsket sagen intensivt og vi har iværksat en fremadrettet efterforskning for hurtigst muligt at foretage anholdelse af gerningsmændene,” siger vicepolitiinspektør Thomas Schouby. 

Anmeldelsen om overfaldet indløb fremdag klokken 09.43. Ingen af ofrene er kommet alvorligt til skade, men Østjyllands Politi arbejder nu på at finde frem til gerningsmændene.

(Artiklen fortsætter under billedet)

”Vi hjælper med råd og vejledning i forhold til håndteringen af de elever og medarbejdere, der har oplevet den her voldsomme episode. Det er naturligvis en sag, der skaber stor utryghed, og det er en sag, vi prioriterer højt, og vi gør, alt hvad vi kan for hurtigst muligt at få fat i gerningsmændene,” siger Thomas Schouby. 

På mandag vil Østjyllands Politis mobile politistation stå ved Katrinebjergskolen, hvor voksne og børn kan få en samtale med de fremmødte betjente.