24. feb. 2024 - 15:59

Makabert syn: Lystfisker finder halvnøgent lig med afhuggede øjne.
En ellers helt uskyldig fisketur udviklede sig til en voldsom episode, da en 25-årig mand sammen med sin ven fandt en død person, der havde fået hugget øjnene ud og lå i bokseshorts.

25-årige Sándor Kádár var sidste lørdag taget på fisketur med sin ven omkring Landkanal ved Svinninge Å i Hørve.

Fisketuren udviklede sig dog hurtigt til en chokerende oplevelse, da den ungarsk fødte unge mand pludselig kunne se en død krop foran sine fødder.

Det fortæller han i et eksklusivt interview med Presse-fotos.dk.

“Da vi kom ned til åen, kunne jeg pludselig se et lig liggende på ryggen med hovedet op ad. Det var en mand, der var død – og han havde ikke længere øjne i hovedet,” siger Sándor Kádár, der tror, at det er fugle, der har hugget øjnene ud på manden.

“Jeg var meget chokeret og råbte på min ven, at der lå et lig. Han sagde, jeg skulle lade være med at joke og troede ikke på det. Jeg kunne heller ikke tro det, jeg har aldrig set et lig før,” siger Sándor Kádár.

Liget lå omkring en meter fra vandet til åen og var begyndt at blive brunligt og oppustet.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Politiet arbejder her på stedet kort efter fundet

Venneparret kontaktede efter fundet 1-1-2, hvilket medførte en større udrykning af brandvæsen og politi til findestedet.

Her afsøgte beredskabet i en periode området med teknikere, hundepatruljer og en drone.

Presse-fotos.dk har i den forbindelse været i kontakt med Midt- og Vestsjællands Politi i løbet af ugen.

“Liget er blevet identificeret til at værende en 43-årig polsk mand. Vi mistænker ikke, at der er sket en kriminel handling,” siger kommunikationschef ved Midt- og Vestsjællands Politi Thomas Kristensen til Presse-fotos.dk.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Politiet havde afspærret området under afsøgningen

Sándor Kádár og hans fiskemakker kunne ikke umiddelbart se nogen særlige skader på mandens krop.

Det har de to også oplyst til politiet.

“Manden lå kun i bokseshorts og i en t-shirt. Der lå noget tøj ved siden af ham – jeg tror, han har ligget der en til to uger, men der lugtede ikke – og vi kunne ikke se nogle sår på ham. Politiet spurgte os, om vi havde rørt ved kroppen, men det havde vi ikke,” siger Sándor Kádár.

Det er på nuværende tidspunkt uvist for offentligheden, hvad der er ført til mandens død.

Det er tidligere kommet til offentlighedens kendskab, at den 43-årig afdøde mand var bosat i Svinninge og havde Landkanal, hvor han blev fundet død, i sin baghave.