Antallet af bekræftede dødsofre i Tyrkiet og Syrien fortsætter med at stige efter mandagens jordskælv.
I alt har over 7000 personer mistet livet i de to lande. Det står klart efter den seneste opdatering af dødstallene tirsdag aften.
Ifølge de tyrkiske myndigheder er mindst 5434 personer omkommet i Tyrkiet. I nabolandet Syrien har mindst 1832 personer mistet livet.
Tallene for Syrien opgøres dels af det syriske styre, dels af hjælpeorganisationen De Hvide Hjelme, alt efter hvilke dele af landet, det drejer sig om.
Det statslige nyhedsbureau Sana oplyser, at mindst 812 personer er døde i de regeringskontrollerede områder Aleppo, Latakia, Hama, Idlib og Tartous.
Mindst 1020 personer har mistet livet i Syriens oprørskontrollerede områder. Det oplyser De Hvide Hjelme.
Sammenlagt har mindst 7266 personer dermed mistet livet i de to lande.
Mandagens jordskælv fandt sted mellem de tyrkiske byer Gaziantep og Osmaniye – cirka 50 kilometer fra den syriske grænse.
Det skete 17,9 kilometer under jordens overflade.
Skælvet havde en beregnet størrelse på 7,8 og var et af de kraftigste, som har ramt området i mindst et århundrede.
Tyrkiet blev i 1939 også ramt af et voldsomt jordskælv med en styrke på 7,8. Det ramte ved byen Erzincan, og cirka 32.700 mennesker omkom.
Den nuværende præsident, Recep Tayyip Erdogan, har kaldt mandagens jordskælv for den største naturkatastrofe i landet siden tragedien i 1939.
Den Amerikanske Geologiske Undersøgelse, der monitorerer jordskælv på verdensplan, betegner jordskælv med en styrke på omkring 7 som store jordskælv, der både kan koste menneskeliv og forårsage store ødelæggelser.
Alle jordskælv med en styrke på over 8 betragtes som svært ødelæggende med både voldsom materiel skade og mange ofre.
Der er kun registreret fem jordskælv med en styrke på 9 eller mere i historien. Det kraftigste var på 9,5 i Chile i 1960.