06. sep. 2024 - 17:39

Ebbe Preisler slog sin kone ihjel: Nu er der nyt i sagen




Ebbe Preisler kom på alles læber, da han tilbage i december måned slog sin kone ihjel. Nu deler han en stor nyhed.

Knap tre måneder er gået siden den tidligere filmproducent, Ebbe Preisler, blev løsladt. Han var varetægtsfængslet i 14 dage for drabet på sin kone, Mariann Preisler.

I samme ombæring ønskede han også at tage sit eget liv.

Nu udgiver han en bog.

Med bogen ønsker Ebbe Preisler at klargøre, hvorfor han tog den drastiske beslutning. I et interview med B.T. sætter han flere ord på sagen.

‘Fornemmelsen af ikke at behøve mere. At have haft et godt liv. Jeg er ikke forslugen på, at jeg skal nå at opleve et eller andet. Jeg er ikke sulten mere,’ reflekterer Ebbe Preisler over årsagen til, at han ville gå i døden med sin kone.

Det lykkedes som bekendt ikke Ebbe Preisler at tage sit eget liv, og selvom han er afklaret med at være i live i dag, ville han ikke have noget imod at dø.

‘Hvis det var lykkedes for mig også, så havde jeg haft det fint med det. Også i dag. For jeg bliver ikke mere forelsket i livet sådan som det er nu. Mit liv er jo på vej til at blive et aleneliv, følelsen af ‘hvorfor er jeg her overhovedet?’ Jeg må have noget at være noget for,’ uddyber filmproducenten.

Mest omtalte drabssag i nyere tid

Da Ebbe Preisler endegyldigt besluttede sig for at slå sin kone ihjel, blev det samtidig begyndelsen på en af de mest omtalte drabssager i nyere tid.

Mariann Preisler led af Parkinson sygdom, og med drabet blev der sat gang i en fornyet debat om aktiv dødshjælp.

Ebbe Preisler forsøgte nemlig også at tage sit eget liv, således de kunne dø sammen.

Men skæbnen ville det anderledes. Han blev fundet i tide fyldt med modgift i kroppen.

Og pludselig blev der vendt op og ned i Ebbe Preislers liv. Han blev sigtet for drabet på sin kone og forventer at komme for retten til efteråret.

Hovedpersonen selv har dog afvist, at der har været tale om et drab. Han kalder det derimod for ‘assisteret selvmord’. Tilmed har deres fælles børn også støttet deres far og kaldt hans gerning for en ‘kærlighedserklæring’.

Eftertragtet forfatter

Bogen udkommer til efteråret, og den har fået titlen Mæt af dage. Det er forlaget Gyldendal, der står for udgivelsen.

Ebbe Preisler trækker dog på smilebåndet, når han ser tilbage på, hvor eftertragtet bogen har været.

‘Jeg er sgu aldrig blevet kontaktet af tre forlag før. Men at jeg skulle tage livet af min kone og mig selv, før jeg blev interessant nok, det kunne jeg måske nok have undværet. Men nu er det altså sådan, det er. Med det temperament og sind jeg har, passer det mig selvfølgelig meget godt, at der kommer en bog ud af det og måske en film,’ siger han smilende.

Filmproducenten understreger dog, at han ikke fortryder sin gerning på trods af drabssigtelsen.

‘For jeg gerne vil gøre en forskel. Ligegyldigt hvad jeg gør,’ siger han til mediet.