26. aug. 2024 - 11:36

Små drenge begravet: Politiet melder nyt ud




Søndag var en familie fra Tyskland ude for en forfærdelig hændelse i det nordjyske.

Familien befinder sig i det nordjyske, omkring Nørre Vorupør i Thy, da de lørdag bliver en del af en forfærdelig hændelse.

De har været ude omkring stranden med to drenge på henholdsvis 9 og 12 år.

De to drenge, som ikke er i familie, har leget i klitterne, da der er sket et større jord- og sandskred, som de blev begravet under.

Forældrene var til stede under ulykken og de slog derfor straks alarm, og fik tilkaldt hjælp.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Klokken 15:55 går alarmen hos beredskabet, og de kører straks ud til stedet.

‘Vi fik anmeldelsen kl. 15.55. Ca. 40 min. senere lykkedes det at få de to livløse drenge gravet fri. To redningshelikoptere, der straks blev kaldt til stedet, er i gang med livreddende førstehjælp’, kunne politiet berette via deres X profil.

TV MIDTVEST har talt med et øjenvidne, der fortæller hvordan han kom til stedet, kort efter at skreddet var sket. Han kunne se, at ca. 30 mennesker desperat gravede med hænderne i håb om at få drengene fri.

Flere stormede til for at hjælpe, indtil politiet ankom med en gravemaskine.

‘Mange har været på og ved stranden, da ulykken skete og er naturligvis påvirkede af situationen. Vi tager sammen med øvrige myndigheder hånd om de berørte, og Region Nordjyllands krisepsykologiske beredskab er aktiveret’, skriver Midt- og Vestjyllands Politi på X.

Efter ulykken – tak til de frivillige

Da drengene bliver gravet fri, går beredningsmandskabet straks i gang med at udføre livredddende førstehjælp. Kort efter bliver de fløjet til Aarhus Universitetshospital i Skejby i kritisk tilstand.

Politiet er meget opmærksomme på at det har været en grufuld hændelse, ikke mindst for de ramte familier.

Også for de mange frivillige der har været vidne til hændelsen, eller været med til at grave, har det været en meget ubehagelig oplevelse. Derfor fortæller politiet, at de i dag vil være til stede ved Nr. Vorupør.

‘I morgen vil vi i dagtimerne være til stede i Nr. Vorupør med vores mobile politistation, hvor man også vil kunne henvende sig. Tidsrum og placering melder vi ud mandag’, skriver Midt og Vestjyllands Politi på X.

Der er bemandet i tidsrummet 9-15 med to betjente.

‘Vi er der, hvis der er nogle borgere, der har brug for at tale med politiet. Enten fordi de har oplysninger om sagen, eller fordi det kan skabe tryghed’, siger politikommissær hos lokalpolitiet i Thisted, Henrik Jensen.

Beredskabschefen i Nordjyllands Beredskab Per Vedsted har store roser til de mennesker, der straks gik i gang med at grave i sandet, efter drengene blev begravet under skreddet.

‘Uanset udfaldet på den her hændelse, så har de gjort en kæmpe indsats. Da vi når frem, er der rigtig mange frivillige i gang med at grave børnene fri’, siger han til TV 2.

Der er endnu ikke noget nyt omkring de to drenge, sidste melding politiet kender til, er at deres tilstand er kritisk.

‘Vi har ikke fået nogen henvendelse fra sygehuset, hvilket jeg formoder, var sket, hvis der var sket væsentlige ændringer’, siger politikommissær hos lokalpolitiet i Thisted, Henrik Jensen, til TV MIDTVEST.