21. aug. 2024 - 16:15

Ung pædofiljæger lokkede to mænd i baghold for at tæve dem




En 20-årig mand erkender at have været en del af et nyt selvtægtsfænomen, hvor formodede pædofile bliver lokket i en fælde for derefter at blive tæsket, filmet og ydmyget.

Han har sammen med en gruppering kaldet “Pedo Hunter Denmark” begået overfald på to forskellige mænd i juni. Det koster ham otte måneders fængsel, afgør Retten i Glostrup onsdag.

Dommeren begrunder straffen med, at den tætbyggede unge mand har været særdeles aktiv, når det er kommet til planlægningen og udførelsen af de grove overfald.

Fænomenet har ifølge politiet længe været kendt i udlandet. Men siden det er kommet hertil, er politiet stødt på danske videoer, som er blevet delt på sociale platforme.

Her er mænd blevet hængt ud med fuld identitet og stemplet for at være pædofile. Videoerne tagges med bogstaverne ”PHD” – en forkortelse for ”Pedo Hunter Denmark”.

Onsdag har anklageren brugt på at afspille nogle af disse videoer, som den unge mand var med til at filme under overfaldene i juni.

Her kan man se de to ofre, der hver især er blevet lokket i et baghold af den 20-årige og flere andre.

Under afspilningen skjuler den dømte sit ansigt i sine hænder.

– Hvad tænker du, når du ser videoerne?, spørger anklageren ham.

– Jeg har ikke lyst at se dem. Jeg skammer mig, svarer den 20-årige.

Under grundlovsforhøret i juni forklarede han, at gruppen tog sagen i egen hånd, “fordi straffen for pædofile er for lav”. Den forklaring vedkender han sig også onsdag.

Adspurgt om, han ikke mener, at det er politiets rolle at tage sig af sådan nogle sager, svarer han:

– Det ville være nemmere at løse det, inden nogle piger skulle traumatiseres resten af deres liv.

Det ene overfald fandt sted om aftenen den 23. juni. Her troppede en 38-årig mand op på Glostrup Stadion.

Men i stedet for at møde en mindreårig pige, gik den 20-årige og hans medgerningsmænd ofret i møde. En gruppe, som anklagemyndigheden mener, også består af to drenge på 14 og 16 år.

Herefter blev offeret udsat for et groft overfald, hvor han blev tildelt adskillige slag og spark, ligesom han blev pisket og filmet.

Overfaldet viste sig at gå ud over en 38-årig mand, som mentalt er på niveau med en 13-årig, er det kommet frem. Havde den 20-årige mand vidst det, var det aldrig sket, siger han onsdag.

To dage efter det første overfald blev fremgangsmåden gentaget. Men denne gang med hensigten om at møde en 54-årig mand på en adresse i Brøndby.

I sagen nævnes fire andre medvirkende. En af dem, en 24-årig mand, fik en straksdom på fire måneder. To af dem er der rejst tiltale imod.

En 14-årig mistænkes ligeledes for at have deltaget.

Da den 14-årige er under den kriminelle lavalder, hører hans sag ikke under anklagemyndigheden, men den er i stedet henvist til Ungdomskriminalitetsnævnet, som kan beslutte en eventuel sanktion.