16. aug. 2024 - 10:41

Yngre mand skuddræbt af politiet




En 32-årig mand er blevet skuddræbt af politiet på åben gade. Nu Rigsadvokaten nye oplysninger i sagen

I oktober sidste år mistede en 32-årig mand livet, da han bevæbnet med en kniv blev skudt af en betjent på gaden i Holstebro.

Efter flere måneders efterforskning overgav Den Uafhægige Politiklagemyndigheden (DUP) sagen til Satsadvokaten i Viborg, der på baggrund af DUPs vurdering besluttede, at betjenten fra Midt- og Vestjyllands Politi ikke overtrådte sine beføjelser, da han skød den 32-årige.

Den afgørelse klagede familien til den afdøde mand over, og derfor endte sagen hos Rigsadvokaten, der nu også har et endeligt svar.

”Rigsadvokaten har tiltrådt Statsadvokaten i Viborgs afgørelse om at indstille efterforskningen,” oplyser Rigsadvokaten til TV Midtvest.

Den 32-årige mand var bevæbnet med en kniv, da han blev skudt på gaden. En video florerede efterfølgende af episoden, hvor man ser manden stå med kniven få meter fra en betjent, da han bliver skudt.

Den 32-årige modtog førstehjælp på stedet og blev fløjet med en lægehelikopter til Aarhus Universitetshospita i Skejby, hvor han afgik ved døden.

Familien til den 32-årige og familiens advokat fortæller til TV Midtvest, at de nu anser sagen som lukket.