16. aug. 2024 - 9:59

Nu kommer vaccinen til teenagere




Bavarian Nordic vil have sin mpox-vaccine godkendt til børn i alderen 12 til 17 år.

Derfor har selskabet nu indsendt data fra et klinisk forsøg til Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) for at understøtte en udvidet godkendelse af vaccinen Imvanex.

Det oplyser Bavarian Nordic i en selskabsmeddelelse.

Vaccinen er i forvejen godkendt til voksne. Det er den eneste vaccine, som er godkendt til mpox af EMA og den amerikanske fødevare- og lægemiddelstyrelse (FDA).

Mpox hed tidligere abekopper. Onsdag erklærede Verdenssundhedsorganisationen, WHO, for anden gang på to år global sundhedskrise på grund af sygdommen.

Det sker, efter at et udbrud af virusset i Den Demokratiske Republik Congo (DR Congo) har spredt sig til nabolande.

Torsdag oplyste Sveriges socialminister, Jakob Forssmed, at det første tilfælde af en mere alvorlig variant af mpox er blevet bekræftet i Sverige.

Bavarian Nordic skriver i selskabsmeddelelsen, at vaccinen fik en nødgodkendelse af FDA til brug hos unge under et globalt udbrud af mpox i 2022.

Data fra et forsøg med 315 personer i alderen 12 til 17 år og 211 voksne over 18 år viser ifølge Bavarian Nordic, at vaccinen virker lige godt i begge grupper og også har en lignende bivirkningsprofil.

Bavarian Nordic planlægger at påbegynde et klinisk forsøg for at vurdere effekten og sikkerheden af vaccinen i børn i alderen 2 til 12 år. Forsøget er planlagt til at blive indledt senere i år i DR Congo og Uganda.

– Børn og unge er hårdest ramt af mpox i det igangværende udbrud i Afrika, hvilket understreger vigtigheden af hurtigst muligt at kunne udvide adgangen til vacciner og lægemidler for denne sårbare gruppe, siger Bavarian Nordics topchef, Paul Chaplin, i meddelelsen.

Både onsdag og torsdag steg Bavarian-aktien markant efter meldinger om spredning af mpox.

Også i fredagens åbning ligger Bavarian Nordic øverst i aktieindekset C25. Kort efter klokken ni ligger aktien til en stigning på over seks procent.

Foto: Statens Serum Institut