16. aug. 2024 - 8:33

Kvinde stikker fremmed teenager ned

Arkivfoto


Kvinden blev idømt fængsel og nattelivsforbud for at have stukket en 18-årig mand i brystet

En 21-årig kvinde er torsdag blevet idømt et års fængsel, efter at have stukket en mand i brystet med en kniv. Tilmed er hun blevet idømt et nattelivsforbud i et år.

Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse fredag.

– Retten har i dag afsagt dom i en meget alvorlig sag, hvor en ung mand er blevet stukket i brystet med en kniv, mens han var i byen med sine venner, siger Katrine Tranekjer, anklagerfuldmægtig ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Episoden fandt sted ved et værtshus i Haderslev 5. maj i år, hvor kvinden kom til stedet omkring klokken 01.25 og efter kort tid stak en 18-årig mand i brystet med en kniv.

urn:uuid:070e7e19-121c-4f21-9780-18c7d0df336b

Knivstikket foregik i forbindelse med et skænderi, hvortil den 21-årige kvinde var blevet tilkaldt. Kvinden kendte ikke den 18-årige mand, som ved knivstikket fik perforeret sin lunge, skriver politiet.

At den 21-årige er blevet idømt et nattelivsforbud vil sige, at hun fra midnat og til klokken 05 hverken må færdes eller opholde sig på eller ved serveringssteder, hvor der sælges drikke med en alkoholprocent 2,8 eller derover. En almindelig øl har en alkoholprocent på 4,6.

Et nattelivsforbud gælder i hele landet.

Sagen omhandlede ligeledes et forhold om vold begået mod en kvinde i juli 2023 i Vojens. Den 21-årige kvinde erkendte at have slået vedkommende en gang i hovedet.

Den 21-årige kvinde har i forvejen en dom for vold og trusler tilbage fra maj 2024. Straffen på et års fængsel er en fællesstraf med denne dom.

Kvinden nægtede sig skyldig, men hun har valgt at modtage dommen.

Kvinden har været varetægtsfængslet siden den 5. maj 2024 og er fortsat varetægtsfængslet efter dommen.