27. jun. 2024 - 16:15

Danske skoleelever må alligevel bruge Google-computere




Kommunernes Landsforening (KL) har indgået en aftale med Google, der gør, at danske folkeskoleelever efter sommerferien alligevel kan bruge Google Chromebooks i undervisningen.

Det skriver både KL og digitaliserings- og ligestillingsministeriet i hver sin pressemeddelelse.

I januar 2024 gav Datatilsynet 53 kommuner påbud mod at anvende Googles Chromebooks og skoleværktøjer, da computerens behandling af data ikke var i overensstemmelse med dansk lovgivning.

Men nu har Google forpligtet sig til ikke at behandle data til de formål, som Datatilsynet vurderer, at der ikke er hjemmel til i dansk lovgivning, skriver KL i en pressemeddelelse.

Peter Rahbæk Juel, der er formand i KL’s Arbejdsmarkeds- og Borgerserviceudvalg, er meget tilfreds med løsningen, lyder der i pressemeddelelsen.

– Mange kommuner har risikeret at stå med sort skærm efter sommerferien, hvis ikke vi fandt en løsning på problemet. Det ville være fuldstændig uholdbart for de mange elever og skoler, der er afhængige af digitale redskaber for at kunne levere og få den undervisning, som eleverne forventer, og som skolerne er forpligtede til at sørge for, siger han.