30. dec. 2022 - 16:40

POLITIET ADVARER! To teenagedrenge sigtet for hvidvask over Snapchat




To teenagedrenge fra Haderslev er blevet sigtet for hvidvask, skriver BT fredag.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

‘I begge tilfælde havde ukendte mænd kontaktet de unge via det sociale medie Snapchat for at få hjælp til at få udbetalt et større beløb i kontanter. Den 17-årige stillede sin konto til rådighed, så manden kunne overføre 9.500 kroner, hvorefter pengene blev hævet og afleveret til den ukendte mand på Vojens Banegård.’

Politiet advarer nu mod, at man hjælper andre med at udbetale penge. Politikommissær Dennis Holst fra Syd- og Sønderjyllands Politi forklarer:

‘I nogle tilfælde kan henvendelserne virke uskyldige, hvor nogen for eksempel forklarer, at de har mistet deres Dankort og søger hjælp fra andre borgere, som de kan overføre penge til og som kan hæve kontanterne for dem. I andre tilfælde er der opslag på Snapchat, hvor det fremgår, at du kan tjene hurtige og nemme penge ved at stille din konto til rådighed.’

Man bliver dømt som medvirkende til hvidvask, selvom man handler i god tro. Derfor er det meget vigtigt ikke at hjælpe med at overføre eller hæve penge for andre, hvis man bare har den mindste mistanke om noget ulovligt.

I ovenstående sager har drengenes forældre kontaktet politiet. Det er den helt rigtige fremgangsmåde, lyder det fra politiet.

Følg dine daglige nyheder på ONP’s Facebook her