20. nov. 2022 - 22:09

Danmark førte næsten hele vejen: Men de norske kvinder vandt EM i håndbold

Illustrationsfoto

Danmark førte længe i EM-finalen i håndbold, men Norge kom stærkt til sidst, og de endte med at vinde 27-25.

De danske kvinder fik en god start på kampen, og de kunne også tage en føring på 15-12 med ind til pausen.

Langt inde i anden halvleg så det også godt ud, men de norske kvinder fik udlignet til 23-23. Og i slutfasen var de skarpest og løb fra Danmark.

Danmark må dermed nøjes med sølv, men det er trods alt også det bedste resultat, det danske kvindelandshold har opnået siden EM-finalen i 2004, hvor Norge også stod i vejen til sidst.

Få måneder forinden havde Danmark vundet OL-finalen over Sydkorea efter forlænget spilletid og straffekastskonkurrence.

Norge kvalificerer sig med denne søndag aftens finalesejr også til OL i 2024 i Frankrigs hovedstad, Paris. Her skal Danmark nu spille kvalifikation for at komme med.

De danske kvinder deltog senest ved en OL-slutrunde i 2012 i London. Her blev det til en 9.-10. plads.